Problemen met wifi oplossen

Untitled design - 2022-10-22T124000.176

Er is niets zo vervelend als problemen hebben met je Wifi en daardoor niet lekker op het internet kunnen werken. Of je nu recreatief met het internet bezig bent of dat je voor je werk afhankelijk bent van het internet, wifi problemen zijn heel vervelend en dat kan ervoor zorgen dat je je werk niet naar behoren kunt uitvoeren. Maar gelukkig zijn er wel wat trucjes die de problemen met het Wifi kunnen oplossen.

Wifi en stabiliteit

Wifi is een geweldige uitvinding die heel veel voordelen heeft opgeleverd. Zo kun je door het gebruik van Wifi vrij bewegen door het hele huis en dat is natuurlijk wel heel erg handig. Dus is het handig om te weten hoe je de Wifi zo stabiel mogelijk kunt houden zodat hij niet bij iedere keer dat je er gebruik van maakt eruit vliegt. Dat wil je namelijk niet!

Als je echt 100% stabiel internet wil die er niet uit vliegt dan ben je afhankelijk van de kabel maar daar zit uiteraard niemand meer op te wachten omdat je geen snoeren meer overal door je woning wilt hebben lopen. Dat tijdperk is natuurlijk wel een beetje voorbij.

Apparaten aansluiten op de Wifi

Waar het vaak mis gaat met het gebruik van Wifi is dat er te veel apparaten op het Wifi netwerk aangesloten zitten. Zeker wanneer je een gezin hebt met meerdere gezinsleden zie je dit vaak gebeuren. Men logt allemaal tegelijk in en dat kan het Wifi netwerk niet zo goed hebben. Je kunt dit verdelen door in te loggen op een andere Wifi poort.

Als je exact wilt weten welke poorten er voor jou beschikbaar zijn zou je even contact moeten leggen met jouw internetprovider. Die kan je hier verder bij helpen. 

Wanneer de Wifi er helemaal uit vliegt kun je bijvoorbeeld proberen om het modem even te resetten. Op ieder modem zit een reset knop. Als je die indrukt gaat je modem even opnieuw opstarten en heb je de kans dat het internet door de reset hersteld is.

Untitled design - 2022-10-22T124138.842

Er zijn dus diverse manieren beschikbaar om jouw Wifi netwerk weer aan de praat te krijgen. Je kunt via Google nog meer tips vinden hoe je je Wifi netwerk zo snel mogelijk kunt houden. Maar de allerbelangrijkste tip is toch wel dat je goed oplet of er niet onnodig veel apparaten op jouw verbinding zitten die de snelheid omlaag trekken.