Hoe werkt een wifi versterker?

Niemand kan tegenwoordig meer zonder Wifi, dat is gewoon onmisbaar geworden. Waar het vroeger normaal was om allerlei kabels door de woning te hebben liggen is het nu zo dat men door het gebruik van Wifi overal draadloos internet beschikbaar heeft. Maar hoe mooi dit ook klinkt, draadloos internet, er zit ook een groot nadeel aan. En dat is toch wel dat de Wifi verbinding vaak niet zo stabiel is. De Wifi is kwetsbaar en snel overbelast waardoor de snelheid verliest of helemaal uitvalt. Een Wifi versterker kan dan uitkomst bieden.

Wat is een Wifi versterker?

Een Wifi versterker is een apparaat die je aansluit op jouw modem en vervolgens plaatst in huis op de plekken waar het internet niet zo denderend is. Dit is een handige manier om plaatselijk de Wifi sneller te laten maken en daardoor ook stabieler. De Wifi versterkers krijg je soms bij een nieuw abonnement gratis erbij maar over het algemeen moet je deze versterkers wel zelf aanschaffen.

Dat is niet goedkoop maar het is wel een goede investering in jouw internetnetwerk. Een investering die zichzelf met gemak wel weer terugverdiend. Want hoe vervelend is het dat je thuis aan het werk bent, gamen of studeren en je internet vliegt er telkens uit of je kunt een bepaald spel niet spelen omdat de Wifi dit niet trekt?

Hoeveel Wifi versterkers kun je aansluiten?

In theorie kun je zoveel Wifi versterkers aansluiten als je maar wilt maar in de praktijk is dit vaak niet gebruikelijk. Als je bijvoorbeeld een Wifi versterker nodig hebt op je slaapkamer en je plaatst op de slaapkamer een Wifi versterker dan zul je merken dat de hele bovenverdieping al beter en sneller Wifi heeft. Het is dus niet zo dat je Wifi sneller en sneller wordt door het gebruik van meer versterkers.

Je internet heeft natuurlijk ook een maximale snelheid. Dat heeft te maken met welk abonnement je hebt en welke snelheid er maximaal mogelijk is om binnen te komen op jouw modem. Als je zeker wilt weten welke snelheden er precies mogelijk zijn dan zou je contact op moeten nemen met jouw internet leverancier om te kijken naar de opties.

Zij kunnen jou ook adviseren in het aanschaffen van een Wifi versterker en welke mogelijkheden er precies zijn voor jouw internetverbinding. Een goede keuze hierin maken is dus zeer verstandig want het is ook sneu als het eindresultaat tegenvalt en je nog met een slechte Wifi verbinding zit.