digitale TV dicoder van Ziggo

Goede dag, ik heb een tv decoder voor digitale tv, een CAM+ module die in de tv steek, aanschaf 08-2010. Van ziggo heb ik een standaard abonoment, met de module ontvang ik nu digitale zenders en een aantal zenders in HD. Als ik overstap naar glasvezel, kan ik dit dan behouden? zo ja zitten hier nog kosten aan vast? ik hoor het graag, gr. Annemiek.

Decoder van Ziggo

Beste Annemiek,

 

Je Ziggo kastje kan je blijven gebruiken als je overgaat op glas en kaartje heb je niet meer nodig

Geen HD ontvangst met Ziggo decoder bij XMS

Je kunt inderdaad je Ziggo-ontvanger blijven gebruiken. Bedenk wel dat XMS via DVB-C géén HD-kanalen doorgeeft. Ook biedt XMS geen electronische programmagids. Ten opzichte van Ziggo ga je er dus op achteruit.

Wil je toch HD-kanalen via XMS ontvangen dan ben je aangewezen op hun IPTV-oplossing en moet je een Amino HD-ontvanger van hen afnemen à 249 Euro. Je kunt dan niet je Ziggo of andere DVB-C ontvanger blijven gebruiken.

TV Decoder van Ziggo

Als reactie op het antwoord gegeven aan Annemiek:
Ik begrijp dat Annemiek geen los "ziggo-kastje" heeft, maar een decoder die onderdeel uitmaakt van de TV. Dit is een zogenaamde Ziggo gecertificeerte TV. Daar steek je de kaart achterin.
Vraag: Kun je daarop dan dus de digitale tv van XSM en KPN ontvangen (zonder Ziggo kaart)?

XMS alleen 'ziggo kastje'

Beste wdegreef,

XMS ondersteund nog analoge televies, wat via de coax kabel gaat. Over deze kabel kunnen ze ook digitale televisie versturen, zoals ziggo het nu doet. Alle TV's die Ziggo gecertificiteerd zijn, ondersteunen deze techniek (digitale televisie over de coaxkabel).

KPN ondersteund alleen digitale televisie over een UTP kabel. Dus geen coax kabel!! De UTP kabel gaat vervolgens in een apart kastje van KPN, die vervolgens door verbonden word naar uw TV.

Kortom: XMS ondersteund alles van Ziggo kastjes en gecertificeerde TV's. KPN gebruikt een andere techniek dus een andere kabel en ondersteund geen Ziggo kastjes en gecertificeerde TV's

XMS levert TV over twee lijnen?

Begrijp ik het dus goed dat XMS het TV-signaal dus over twee lijnen doorgeeft? De huidige kabel en de nieuwe glasvezelkabel?

Alleen glasvezel!

Beste wdegreef,

XMS levert alleen glasvezel! De glasvezelkabel gaat uw huis binnen, die vervolgens in een kastje afgemonteerd word. In dit kastje word het glasvezelsignaal omgevormd naar een ander signaal (TV, Internet en telefonie).

Op het kastje zit een coaxaansluiting, waar u uw huidige coaxnetwerk, wat in uw huis, kan aansluiten op het glasvezel modem. Zo hoeft u geen nieuwe kabels te trekken en de ziggo kastjes kunt u blijven gebruiken.

Zie het volgende voorbeeld:

Ziggo Decoder ed

Dus de Ziggo decoder en smartcart zijn dan nog te gebruiken als het Ziggo abonnement is op gezegd?Zo niet dan lijkt mij dit niet voordelig.
Of begrijp ik dit niet goed.
En moet je zelf een router met Wifi aanschaffen voor draadloos en meerdere pc?
En nog een vraag,word de switch en de HD en digitale ontvanger meegeleverd zo ja zijn daar dan extra kosten aan verbonden of zit dat bij het abonnement in?
Als je een Ziggo gecertificeerde tv hebt heb je dan wel of geen digitale ontvanger nodig?

Groet Jansen

Ziggo Decoder ed

Beste Jansen,

De decoder van Ziggo kan gewoon blijven werken, mits u voor XMS kiest. De smartcart van ziggo komt wel te vervallen, aangezien ziggo de kaart voor verificatie gebruikt , dat u digitale televisie van hun mag bekijken. XMS gebruikt geen verificatie, dus de smartcart hoeft niet meer bij XMS gebruikt te worden.

Bij KPN krijg u een zogeheten Experia Box. Dit is een router met draadloos. Dit heeft voordelen en nadelen... Bij XMS krijgt u geen router erbij, deze moet u zelf aanschaffen, hetzij met of zonder draadloos. Hier bent u zelf vrij in!

De glasvezel kabel wordt gratis voor u aangelegd (als u zich inschrijft voor 1 maart) tot aan uw meterkast. Vanuit daar moet u zelf alles aanschaffen en zelf aanleggen. Een eventuele switch moet u zelf aanschaffen, maar voor €15,- heb je al een leuk switchtje wat al prima functioneert. De providers brengen hiervoor geen extra kosten in rekening.

Als u digitaal wilt kijken over de COAX kabel die XMS levert over het glasvezel, dan is uw TV met ingebouwde ontvanger (ziggo gecertificeerd) al voldoende. Wilt u IPTV gaan bekijken, dan is een zogeheten set-up box nodig.

Gr René van Bemmel

IPTV ed

Beste Rene

Dank voor je uitleg,er blijven toch nog wat vragen over.

Wat bedoel je met IPTV?
Heb je met een Ziggo gecertificeerde TV een HDTV ontvanger nodig(bedoel je daar de setupbox mee?)zijn daar dan kosten aan verboden bv extra abonnement kosten huur of koop van de box?
Gaat HD TV via de UTP lijn 2 (zie tekening)rechtstreeks de Ziggo tv in of moet dat altijd dmv een digitale HDTV ontvanger of setup box,(lastig al die extra stroomverbruikers en afstandbedieningen.
Als laatste,stel dat ik nu alleen voor analoge R/TV van XMS kies a16.50euro p/m word de glasvezel dan ook gratis aangelegd en kan ik dan later evt internet bellen en tv erbij doen?Ik hoorde dat er niet in de tuinen word gegraven dit gebeurd dmv een bodem raket klopt dat?

Groet

Jansen

Analoog vs IPTV

Er zijn 3 mogelijkheden om TV te kijken, namelijk:

Analoog via de COAX kabel. De kabel kan rechtstreeks de TV in, en u heeft beeld. Wilt u wat beter kwaliteit, dan is het mogelijk om de decoder van Ziggo er tussen te zetten. In uw geval zit zo'n soort gelijke decoder al in uw TV. De kwaliteit van dit signaal is tegenwoordig nog redelijk goed. Alleen XMS ondersteund nog analoge TV... KPN niet meer!!
Wilt u meer, dan moet u overstappen op:

Digitale Televisie (IPTV) via de UTP kabel. De kwaliteit is aanzienlijk beter dan via de COAX kabel. Het nadeel hiervan is dat er een extra kastje (de set-up box) moet komen om het binnenkomende signaal om te vormen tot TV signaal voor uw TV. Daarnaast heeft IPTV vele mogelijkheden, en over een poosje zal IPTV de normaalste zaak van de dag zijn.

KPN & XMS ondersteunen allebei IPTV. Bij KPN krijgt u 2 set-up boxen in huurleen. Bij XMS krijgt u gratis 1 set-up in uw eigendom, een 2e set-up box kunt u eenmalig kopen voor een bedrag van €90,-

Weet u nog niet zeker wat u precies wilt kiezen, maar toch het glasvezel in uw huis hebben, dan is het inderdaad mogelijk om het analoge TV pakket van XMS af te nemen voor maar 16,50 per maand. Het glasvezel wordt gratis voor u aangelegd en steunt het initiatief. Wilt u later meer hebben dan alleen TV, dan is dat mogelijk. U kunt elk moment upgraden naar een zwaarder pakket, zoals met Internet en Telefonie erbij.

Uw tuin word inderdaad niet opgehaald. Zie de volgende foto impressie voor voorbeelden:
http://www.woudenbergopglasvezel.nl/aanleg-van-glasvezel

Hopende u vragen beantwoord te hebben.

 

Gr René van Bemmel

Ziggo XMS kastjes?

@Rene
Als ik het goed begrijp vertel je nu dat de digitale ontvangers welke mensen bij hun ziggo digitale televisie gebruiken ook gebruikt worden voor analoge XMS nadat het ziggo abbo is opgezegd?!

je schrijft:
>Analoog via de COAX kabel....dan is het mogelijk om de decoder van Ziggo er tussen te zetten<

Digitaal ziggo kastje voor analoog signaal van XMS?

Zowel de Ziggo insteekkaarten voor in de TV (PCMCIA) als de samsungs met HDD recorder, Humax receivers....en de weet ik veel wat voor merken nog meer, Alles wordt ondersteund?